top of page

אודותי

בהכשרתי, החל מהתואר הראשון וכלה בדוקטורט, אני עובד סוציאלי. וזאת למרות שכבר איני עובד במשרה של עובד סוציאלי.

המיוחד בהכשרה של עובדים סוציאליים היא שמלבד לימודי פסיכולוגיה לומדים גם סוציולוגיה, אנתרופולוגיה ומתעמקים בבעיות חברתיות הן של הפרט והן של קהילות וקבוצות חברתיות. היתרון הנוסף הוא כמובן שעוסקים בטיפול ממשי מהשנה הראשונה ללימודים ועם אוכלוסיות מגוונות ומרקעים שונים.

בעבודה סוציאלית מודגשת גישת המערכות, גישה של בריאות והחלמה, יכולת אישית וניסיון החיים האישי של בני האדם.

בעבודה סוציאלית, הנחת היסוד אינה ש"הבעיה" היא באדם עצמו אלא מדובר במעגלים של השפעות הדדיות בין החברה הכללית או "התרבות", הקבוצה המיידית בה חי האדם או "קבוצת השווים" ובכללה גם המשפחה.

האדם, מרגע לידתו ואולי עוד קודם, וצריך להתמודד עם כל ההשפעות האלו, מסגל לעצמו את הדרך בה יכול לשרוד בעולם בהצלחה ככל שביכולתו.

מתוך ידע וניסיון מקצועי ואישי, הדרך הנכונה בטיפול היא שיש לפגוש את האדם ולהכירו לעומק ובכלל זה את סביבתו בהווה ובעבר.

מרגע הלידה ואולי עוד לפניה, אנשים מתמודדים עם האתגרים העומדים מולם, כל אחד בדרכו. לעיתים נראה להם ולאחרים בסביבתם כי משהו גופני או נפשי "לקוי" בהם, אבל קושי בהתמודדות עם חלק מאתגרי החיים, בחלק מהזמן, אינו "מחלה או פגם" אלא מצב חברתי-נפשי שניתן לטיפול ושינוי לטובה וזאת בדרך של היכרות עמוקה ומגע אנושי עם מטפל מתאים.

לשם כך נדרש לעיתים מהמטפל עצמו להיות גלוי למטופל. לעיתים חשיפה עצמית נדרשת לטובת הטיפול והמטופל.

אין בכך כדי לבלבל בין התפקידים. תפקיד המטפל הוא תמיד להשתמש בכל יכולותיו המקצועיות כדי לסייע למטופל להגשים את מאווייו שלשמם הגיע לטיפול.

האדם הבוגר אינו תינוק או ילד שגדל. גם המתבגרים כבר אינם כאלה. כולנו מתמודדים עם אתגרי ההווה בהשפעת חוויות העבר ולכן גם טיפול פסיכותרפי צריך להיעשות "בגובה העיניים".

המתבגרים (בני הנוער) מתמודדים עם הקשיים הייחודיים לגיל ההתבגרות, גיל בו הגוף והנפש משתנים במהירות. לרוב, הסביבה הבוגרת אינה יודעת ואינה מסוגלת להבין ובטח שלא להכיל את השינויים והתנודות ברגשותיהם ובהתנהגותם של בני הנוער ולכן מתקשה לסייע.

ההתמחות שלי היא באובדנות, אבדן, אבל ושכול.

התמחות שפיתחתי תוך כדי עבודת הדוקטורט ועבודה עם מטופלים כמו גם בפגישות לא טיפוליות עם אנשים בחיי היומיום. 

כמומחה בתחום זה, שהוא אולי הקשה ביותר בחברה האנושית, אני יכול להעיד על עצמי, מבלי שימחה, כי בזכות התמחות זו, ביכולתי לטפל ולסייע למרבית האנשים המתמודדים עם קשיים רגשיים ומכשולים אישיים בחיי היומיום.

פסיכופתולוגיות, בין אם מדובר במחלות נפש או הפרעות אישיות הן חלק יסודי בהכשרתי.

סוגי הטיפול שלמדתי והתנסיתי בהם כוללים: טיפול פסיכודינמי ממושך, טיפול דינמי ממוקד, טיפול דינמי קצר מועד,  טיפול קוגניטיבי התנהגותי - CBT וגם טיפול אקזיסטנציאליסטי.

לשמחתי, עלה בידי לפתח תפישה ושיטה טיפולית פסיכודינמית חדשה וייחודית, שגם בה אני עושה שימוש בטיפול פסיכותרפי נפשי-רגשי: פסיכותרפיה בגישת מיזוג-אופקים (HFT).

בטיפול, אני עושה שימוש בשיטות ובדרכים המתאימות לטיפול וסיוע לאדם המסוים היושב מולי. לא כל שיטה טיפולית מתאימה לכל אחד. לאנשים שונים דרכים שונות וגם צרכים שונים כך שהטיפול והסיוע מותאמים למטופל.

Education

השכלה

  • Bsw - בית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש בוב שאפל, הפקולטה למדעי החברה ע"ש גרשון גורדון, אוניברסיטת תל אביב. בהצטיינות.

  • Msw - בית הספר לעבודה סוציאלית, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה, מסלול ישיר לדוקטורט. בהצטיינות יתרה.

  • PhD - בית הספר לעבודה סוציאלית, הפקולטה למדעי הרווחה והבריאות, אוניברסיטת חיפה.

  • עו"ס מורשה. מס' רישום 25005

Dr Meir Marcu PhD

bottom of page